W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956

W dni bezciastkowe lody tylko owocowe. Gastronomia wrocławska w latach 1945-1956

Łuczyński Romuald M.

  • Okładka: miękka
  • Wymiary: 170 mm x 240 mm
  • Liczba stron: 448
  • Wydawnictwo: eMKA
  • Numer katalogowy: 2044081
  • Dostępność: 24h

Poleć znajomym:

Cena: 52,40

Na pierwszy rzut oka praca dotyczy funkcjonowania gastronomii, a więc zagadnień ekonomiczno-społecznych, ale faktycznie czytelnik może otrzymać dużo więcej - studium obyczajowości żywieniowej w ówczesnej rzeczywistości społecznej. Przez to można powiedzieć, że to dzieło dostarcza wiedzy historycznej, ale i socjologiczno-kulturowej. Książka jest adresowana do szerokiego grona odbiorców - różnych profesji i specjalności naukowych, w różnym wieku, bardziej do tych z Wrocławia, ale i dla innych będzie ciekawą lekturą. Fragment recenzji wydawniczej prof. dr hab. Janusza Olearnika

Podobne książki
Key Concepts in Business Practice

Key Concepts in Business Practice

Granice tożsamości nauk o bezpieczeństwie. Perspektywa materialna i formalna

Granice tożsamości nauk o bezpieczeństwie. Perspektywa materialna i formalna

Zarządzanie informacjami w procesie upadłościowo-naprawczym przedsiębiorstw

Zarządzanie informacjami w procesie upadłościowo-naprawczym przedsiębiorstw